Erdemir - İsdemir Pazarlama ve Satış Grup Başkan Yardımcısı Sercan Büyükbayram, sektördeki düşük karlılığın rekabeti zorunlu kıldığını belirterek, otomotiv sektörüne benzer vergi adımlarının beklendiğini ifade etti. Ayrıca, Erdemir - İsdemir Operasyonel Mükemmellik Direktörü Tayfun Kocabaş, 2034 yılına kadar emisyonların tamamını kapsayacak şekilde çelik üreticilerinin CBAM bağlamında yükümlülükleri olduğunu aktardı.
Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmur ise, Sürdürülebilir Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) nedeniyle AB dışı bölgelere yönelme ihtimalinin rekabeti artırabileceğini dile getirdi. Yametaş Yassı Metal Mamülleri Genel Müdürü Mehmet Ali Fincan, Türkiye'nin ark ocaklı üretim yapması ve tesislerin yeni olmasının SKDM açısından avantaj sağladığını, ancak asıl belirleyicinin teknolojik sıçrama olacağını vurguladı.
Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Baran Çelik, Türkiye'nin hurda ithalatında dünya lideri olduğunu ve bu durumun korumacılık riskini artırabileceğini belirtti. Panelde ayrıca, katılımcılara sunumların video kayıtları için SteelOrbis YouTube kanalını ziyaret etmeleri tavsiye edildi.
Günün son sunumu ise DNG Danışmanlık, Araştırma ve Eğitim Ltd. sahibi ve ekonomist Fatih Keresteci tarafından gerçekleştirildi. Keresteci, 2. Dünya Savaşı sonrası dünya düzeninin değişmekte olduğunu, dünya ticaret savaşlarının ve korumacılık önlemlerinin arttığını belirterek, Türkiye'nin geçmiş politikalardan rasyonel yaklaşımlara geçiş sürecini ve bu sürecin ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
SteelOrbis Piyasa Sohbetleri'nin İstanbul buluşması, çelik sektörü ve Türkiye ekonomisi üzerine derinlemesine analizler sunarak katılımcılara önemli içgörüler sağladı.